خبرگزاری پانا استان اردبیل
خبرگزاری پانا استان اردبیل

خبرگزاری پانا استان اردبیل

فرمانده یا فرمانبردار

وقتی دو نفر برای اولین بار با هم روبه رو می‌شوند، در مقام سخن، یکی ازآنان رهبر و هدایت‌گر می‌شود و فرد مقابل، تابع و پیرو. در زندگی به این واقعیت پی برده‌ایم که در یک جمع دو یا چند نفره، هرکس توقع دارد که دیگری سخن آغاز کند و هدایت‌گر گفتگو شود. توجه به این نکته به شما مجال می‌دهد که با بازکردن سر صحبت در هر کجا، ستاره‌ی فعالیت‌های اجتماعی و نقل محافل و مجالس شوید. به علاوه با پیروی از این تکنیک، بی‌گمان می‌توانید بر افکار، احساسات و اعمال دیگران نفوذ کرده و آنان را در جهت اهداف و مقاصد مورد نظر هدایت کنید. سپس با اتخاذ نگرشی مثبت و با این فرض که دیگران به طور قطع از سخنان شما پیروی خواهند کرد، آغازگر سخن باشید و یقین بدانید که در نود و پنج درصد موارد، کسان دیگر با شما همراه می‌شوند و از رهنمودهایتان فرمانبرداری می‌کنند.

چنانچه گفتیم آرزوی اهمیت یافتن و بزرگ شمرده شدن یکی از عمیق‌ترین تمایلات نفسانی بشر است. پس برای اینکه در نخستین برخورد با هرکس، او را مجذوب خود کنید، تنها کافی است که ویژگی قابل توجهی را در وی یافته و آن را صادقانه بستایید.

به اعتقاد روان شناسان حس مهم شمرده شدن یکی از دو نیروی محرکه‌ای است که می‌تواند تحرک و فعالیت چشمگیری را در دیگران پدید آورد و آنان را در جهت اهداف شما هدایت کند. مثالی می‌زنیم:

هر وقت من برای صرف غذا به رستورانی می‌روم، با گفتاری شیرین و صمیمانه از پیشخدمت تعریف و تمجید می‌کنم. چند روز پیش که برای صرف شام به رستورانی رفتم، پیشخدمت فهرست غذا را در اختیارم گذاشت. چهره‌ی عبوس و گرفته اش نشان می‌داد که از حالت روحی مناسبی برخوردار نیست، با وجود این تصمیم گرفتم وضعیت روحیش را دگرگون کنم. به او گفتم: «چه بو و رایحه‌ی دل انگیزی از شما به مشام می‌رسد، این بوی خوش می‌تواند نشاط جوانی را در پیرمردان زنده کند». پیشخدمت ناگهان تبسمی کرد؛ به طوری که گویی اشعه‌ی خورشید ابرهای تیره را گشود و رخسار وی را روشن ساخت. او با اظهار تشکر گفت: «این سخن، شیرین‌ترین کلامی است که تا به امروز شنیده ام». آنگاه در تمام مدت چون پروانه‌ای گرد من چرخید و در سرویس دهی به من از هیچ کوششی فروگذار نکرد. او در حین صرف غذا، بارها نزدم آمد، فنجان چای را پر کرد و آمادگی اش را برای ارائه‌ی خدمات بیشتر اعلام نمود. تمام این لطف و مهربانی تنها به این سبب بود که من با چند کلمه‌ی ساده و ناقابل او را تحسین کردم و احساس مهم بودن و عظمت را در نهادش برانگیختم.

چنان که گفتیم هرگاه بکوشید برتری ویژه‌ای را در ناآشنایان بیابید و سپس از آنان راهنمایی بجویید؛ حس ابهت و عظمت را در نهادشان برانگیخته و ایشان را با تمام توش و توانشان به سوی خود جلب خواهید کرد. بد نیست در اینجا به چند عبارت کلیدی که می‌تواند برتری ناآشنایان را برایشان محسوس کند؛ اشاره کنیم:

  • یقین دارم که در زمینه‌ی.....، از اطلاعات فراوانی برخوردارید، ممکن است تقاضا کنم از بابت..... مرا یاری کنید.
  • تردیدی ندارم که در رشته‌ی..... ماهر و کار کشته اید، ممکن است مرا در زمینه‌ی..... راهنمایی کنید.
  • شما که در رشته‌ی..... صاحب نظرید، چه توصیه‌ای برای من دارید؟
  • نقطه نظرتان در زمینه‌ی..... برایم ارزشمنداست. تقاضا می‌کنم مرا از توصیه‌های خود بی نصیب نکنید.
  • شما که در این رشته مهارت دارید، ممکن است فوت و فن آن را نشانم دهید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد